Régi korok megértése

A régészet egy olyan tudományág, aminek fő célja a leletek alapján kitalálni, kik és hogyan éltek a különböző korokban. A tudományos szemlélet az, ami felmentést ad nekik a sírgyalázásra, de ezt a földi emberen kívül kevesen értik meg elsőre. Valamint a tudományos szemlélet az, ami az esetek döntő részében teljesen félreviszi az értelmezést. Ugyanis a régészek logikai következtetéseinek alapja a mai világ, azaz a régi emberek is úgy gondolkoztak, ahogy a maiak. A régi emberek azonban teljesen másképp gondolkoztak és sűrűn alkalmazták a szimbolikát, amit nagyon nehéz megérteni a ma emberének.

Ha én megszállnám mondjuk Amerikát és ezt egy ókori embernek kellene elmagyaráznom, készülne egy olyan rajz, ami egy Amtrak testű, baseball ruhás lényt ábrázolna az én fejemmel. Ha ezt a rajzot megtalálná egy régész, vajon mire következtetne? Mire következtetnének az ősi asztronautika szakértői, hogy a jövőből a múltba érkező ember szupergenetikai kísérletet hajtott végre? Még a középkor embere is egészen más volt, teljesen másképp fejezte ki magát, hát még az ókoriak, nem beszélve mondjuk egy teljesen más civilizációról. Ma az ókori Egyiptom a menő, de lehet hogy a LIDAR-nak köszönhetően a dél-amerikai indiánok lesznek azok, ugyanis ahogy elkezdtünk belátni a dzsungel fái alá, elképesztő látvány tárult a ma emberének szeme elé.

Nézzük a nagy rejtélyeket. Vajon mivel világítottak a piramisok belsejében, ha a falakon nem találtak füstnyomokat? Mi van azokkal a leletekkel, amik nem illeszkednek a keretekbe? Mi van akkor, ha olyan szempontokat kellene figyelembe venni, amikre nincs közvetlen bizonyíték? Mi van akkor, ha a válaszokkal átlépnénk a tudomány és az ezotéria határát? Mi van akkor, ha a régen élt emberek nem is éltek ennyire a külvilágban, ahogy azt ma tesszük és sokkal tágabb lehetőségeik voltak, mint ahogy azt ma feltételezzük? Ebben az esetben a régészet akkor is tudomány marad, vagyis nem lépheti át a bizonyítás határát. 

Aki olvasott már ezoterikusnak nevezett irodalmat, biztosan találkozott Ethnaton fáraó nevével. Azért hívom ezt ezoterikusnak nevezett irodalomnak, mert ezoterikus csak akkor lehet valami, ha önmagadban önmagadat vizsgálod. Mivel az emberek eltérő dimenziószinten és tudatszinten vannak, így eltérő lesz a látószögük. Alacsony látószögön sosem fogsz helyesen értelmezni egy magasabb látószöget, azaz egy mai régész sosem fogja megérteni az ókori főpapot, mint ahogy az ókori főpap sem fog semmit érteni a kvantumfizikából. Ha egy ókori főpap mágiával véd le egy sírt és azt felnyitja egy olyan mai ember, aki abszolút nem hisz az ilyesmiben, könnyen lehet, hogy a mágia nem fog működni. Ugyanis a holografikus világ első törvénye azt, hogy 'amit hiszel, neked az van'. Míg mások meghalnak valamilyen betegségben és itt vetődik fel egy elméleti kérdés, hogy ki vagy mi hozta létre a vírusokat, amik valójában nem élőlények, mint inkább programok. Mi van akkor, ha a vírusok így jöttek létre, hogy egy nagyerejű mágus, akinek elméje teremtőerővel rendelkezik eleresztett egy Szándékot, ami valahogy megvalósult. Ha egy mai tudós elkezdené magyarázni a főpapnak, hogy mik a vírusok és hogyan működnek, azt a főpap teljesen felesleges tudásnak tartaná, ahogy téged se érdekelne, ha valaki elkezdené magyarázni, hogyan működnek a LED TV-k, mert te csak nézni akarod.

Visszatérve Ethnaton fáraóra, a trónra lépése mai szemmel érthetetlen lenne, a szóbeszéd szerint Thot isten egyszerűen besétált az előző fáraóhoz és meggyőzte, hogy az általa gondolt utódja helyett ezt a földönkívüli alakot jelölje ki inkább. De ehhez az kellett, hogy a fáraó elismerje azt, hogy az elé sétáló ember egyenlő Thot istennel, ami azért nem volt annyira reménytelen dolog, mintha ma történne és kellett hozzá maga a fáraó, hogy meg is lépje ezt. Ethnatonról azt lehet tudni, hogy hirtelen vezetett be drasztikus változásokat, aminek következtetése az, hogy bele akarta ültetni az ókori egyiptomi kollektív sejtemlékezetbe a mai világot. Senki sem értette és nem is volt túl népszerű, többször megpróbálták megölni, de nem sikerült. Az ezós könyvek azonban pozitív szereplőként említik. Egy régészcsoport ásatásokat végzett Ethnaton fáraó fővárosában és különös dolgot talált a középosztály sírjaiban talált csontokat vizsgálva. Kiderült, hogy kórósan alultáplált emberek voltak, akik ebből kifolyólag sokféle betegségektől szenvedtek, míg más leletekből az derült ki, hogy a fáraó minden nap hatalmas mennyiségű pazar lakomát ajánlott fel Aton istennek. Ezért is jó, hogy létezik a bizonyítékokon alapuló régészeti tudomány, különben simán elhinnénk azt, amit olyan könyvekből olvasunk, amit valaki személyre szólóan kapott a maga spirituális csatornáján a maga látószögén és ezt megosztotta a többiekkel, ami aztán tudásként élt tovább elérve a mai kort. Ahol olyan emberek hiszik el, akiknek nincs lehetőségük az állítás leellenőrzésére. Illetve van, ha nézik az erről szóló dokumentumfilmcsatornákat.


 

Ez a fickó nem fikció